Nu plănuiam să cumpărăm un teren

Câteodată, cele mai faine lucruri se petrec când nici nu te aștepți. Seamănă cu vorba aia care zice că viața se întâmplă în timp ce îți faci alte planuri. Fix la fel și noi – n-aveam în plan să ne cumpărăm un teren. Deloc. Cel puțin nu în 2015.

Există și argumente foarte solide care să sprijine non-decizia noastră. Nu cu multă vreme în urmă, cumpărasem un apartament în cartierul de lux Crângași. Un apartament praf și pulbere, dar în care eu am văzut diamante.

Avea cu o cameră mai mult decât căutam când am început să ne uităm după un apartament. Nici n-am cercetat mult că am și dat de el. Practic, ne-a căzut în brațe. La vizionare, Costin a vrut să o ia la goană. Spre uimirea lui, eu am început să povestesc despre cât de fain e împărțit, ce lucruri am putea să facem în el. S-a uitat strâmb la mine, dar m-a crezut și, până la urma, s-a aruncat și l-a luat. A urmat o perioadă intensă de strâns fonduri pentru renovare. Am renovat, ne-am mutat în el în 2012 și ne era bine. Asta pe scurt.

Niște prieteni ne-au întrebat dacă n-am fi interesați să cumpărăm un teren împreună și să ne facem fiecare o casă pe el. Am zis că da, pentru că așa era, ne-am fi dorit, peste ani și ani, să ne mutăm într-o casă pe pământ. Ce nu ne-am așteptat însă a fost ca prietenii noștri să găseasca un teren la foarte scurt timp după ce am purtat această conversație.

Conjunctural, aveam niște bani puși de-o parte, așa că am putut să spunem “DA”. Și uite așa, am negociat, am mers la notar, am cumpărat. Până ne-am trezit din amețeală, eram proprietari de teren în Otopeni.

În general suntem oameni calculați, pe asta o pusesem pe listă ca fiind posibilă peste vreo zece ani. Dacă ar fi să mai fac asta încă o dată, aș începe, mai mult ca sigur, de la ce am de făcut și aș căuta un teren care să răspundă perfect la respectivele nevoi. Doar din pur noroc a fost totul în regulă cu terenul acesta (cel putin până acum).

N-am avut habar, de exemplu, dacă:

  • solul e bun;
  • așezarea este optimă pentru ceea ce ne dorim să facem (nici nu știam, de fapt, ce vrem să facem cu exactitate);
  • avem suficient de mult loc să ne desfășurăm;
  • care sunt planurile de dezvoltare la stânga și la dreapta terenului;
  • ce se întâmplă în spatele terenului (asta nu știm nici până la ora asta – ce e sigur este că sunt niște loturi de vânzare acolo).

Pe scurt, terenul este la intrarea în Otopeni, are 500 mp / 21x24m și e așezat pe o stradă închisă, deci în general circula pe ea doar mașinile celor care stau pe stradă. Ne-a făcut cu ochiul de când l-am văzut prima dată. Și e cam ultimul teren de pe stradă care are casa în construcție pe el. Din câte știu, parcă mai e un teren la începutul intrării în strada, dar n-am înțeles exact dacă s-a dat sau nu, cert e că era de vânzare.

Ca să nu faci și tu cum am făcut noi, am găsit două link-uri cu câte un infografic ce sper să-ți fie de ajutor atunci când te hotărăști să faci pasul cel mare:

  1. ce trebuie să știi când cumperi un teren de casă;
  2. dimensiuni minime pentru terenuri de case;

Pentru noi cam așa a început toată povestea asta 🙂

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

(Visited 2,695 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Ioana October 29, 2017 at 15:42

    Cu cine ati colaborat pentru realizarea studiul geotehnic? Presupun ca l-ati realizat inainte de inceperea lucrarilor. Multumesc!

    Reply
    1. Mihaela October 29, 2017 at 18:28

      Bună! Noi am lucrat cu Ing. Ion Cernicaru, SC MARION SERVCOM SRL. Da, este primul studiu pe care l-am făcut.

      Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.