Am sărbătorit International Passive House Open Days

International Passive House Open Days a avut loc anul acesta între 10 și 12 noiembrie.
Este al 14-lea an de International Passive House Open Days și primul pentru #casacusoare. Așa cum am mai povestit, #casacusoare este șantier deschis.

În primul rând ne-am bucurat că am avut parte de o vreme foarte frumoasă, care a permis, pe de-o parte, să avansăm cu lucrările și, pe de altă parte, să stăm la povești cu cât mai mulți vizitatori.

Numărul lor ne-a depășit așteptările, dar ne-a și bucurat enorm.

Ne-au vizitat viitori beneficiari sau simpatizanți de concept, arhitecți dar și studenți.

Cea mai frumoasă surpriză, de departe (și la propriu și la figurat), a fost prezența în șantier a tinerilor de la Constructinfo, proiect din cadrul Organizației Studenților din Universitatea Tehnică Cluj Napoca (OSUT). Nici mai mult nici mai puțin de 16 studenti s-au pus pe făcut o “studențeasca” frumoasă: un drum rapid Cluj-București și retur, cu un tur de forță pe la cele trei șantiere din cadrul C.A.P-ului de case: #casacucires, #casacusoare și #casabuhnici.

Trei dintr-o lovitură, pentru că au putut să vadă trei șantiere în trei stadii diferite de execuție – ocazie destul de rară pentru acest tip de construcții.

#casacucires – structură finalizată și tâmplărie în curs de montaj

#casacusoare – structură în plin proces de construcție

#casabuhnici – un proiect aflat pe ultima sută de metri cu finisajele interioare

Am făcut tur de casă, am povestit – mai tehnic sau mai general, cu o mulțime de oameni care au aceleași gânduri ca noi și, în mare parte, am permis fiecăruia dintre cei care ne-au călcat “pragul” să se simtă în largul sau. Unii au intrat cu noi în vorbă mai repede, alții mai greu, unii spre deloc. Unii dintre ei au stat puțin, alții mai mult, alții aproape o zi întreagă.

Sperăm ca viitorul International Passive House Open Days să ne prindă cu casa finalizată și cu un pin roșu marcat și pe site-ul passivehouse-international.org.

(Visited 1,067 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.