#casacusoare va fi șantier deschis. Dar nu oricum.

De la bun început ne-am dorit să facem din #casacusoare un șantier deschis. Sunt o mulțime de motive pentru care vrem să facem asta. Iată-le pe cele mai importante dintre ele:

1. Pentru că și nouă ne-au deschis ușa cu drag și ne-au primit la ei acasă cei care s-au apucat de șantier înaintea noastră. Între ei vrem să îi menționăm pe George Buhnici și pe Adrian Doncean, cărora le mulțumim pentru că ne-au lăsat să ne plimbăm prin casele lor, să punem toate întrebările care ne-au trecut prin minte, să revenim de fiecare dată când am avut nevoie, să ne consultăm și să învățăm din ce au făcut bine sau mai puțin bine.

2. Pentru că teoria se învață mult mai repede când se îmbină cu practica. Ăsta e motivul pentru care ținem șantierul deschis pentru toți studenții de la arhitectură, construcții, instalații, peisagistică, design și restul de specializări adiacente pe care nu le mai menționăm aici.

3. Pentru că credem în cooperare și colaborare, iar schimbul de experiență este important. De aceea avem șantierul deschis și pentru specialiști în domeniu care pur și simplu vor să vadă și cum fac alții. Cine știe ce iese și de aici.

De ce am spus că este șantier deschis, dar nu oricum?

Pentru că, înainte de toate, primează siguranța celor care sunt contractați să ducă munca la capăt. În aceeași măsură primează și siguranta celor care vin în vizită, în practică sau să facă schimb de experiență. Șantierul nu e glumă, așa că vom trata totul cu maximă responsabilitate.

Dacă vreți să fiți prezenți pe șantier, dați un mail la casacusoare@gmail.com și vă vom spune care este procedura exactă, precum și timing-ul. În funcție de obiectivul pentru care vreți să veniți, vă vom redirecționa către responsabilul potrivit.

Dacă lucrurile merg conform planificării și vremea ține cu noi, vom începe procesul de ridicare a casei pe 7 noiembrie. Până atunci, șantierul #casacucires este deschis și el, găsiți detalii pentru ambele – #casacusoare și #casacucireș – în eventul de pe Facebook Inginerie Creativa.

“Asamblăm structurile de CLT în paralel la #casacusoare și #casacucireș și facem șantier deschis!

Începem pe 31 octombrie, în Otopeni, pe strada Primăverii. Maestrul de ceremonii în montarea lego-ului va fi Constantin Tistea / CostyEdil. În 2007 a realizat prima casă pasivă pe CLT din Italia, în 2009 a lucrat intens la reconstrucția caselor din L’Aquila, în 2013 a realizat construcția modulară din CLT – Livingbox, în 2015 a montant un P+6 din CLT, în 2016 a montat prima structură din lume fixată cu conectorii X-RAD iar acum se întoarce în țară din Singapore – unde pregătește șantierul unei clădiri de birouri de P+13 pe structură compozită lemn-beton și pregătește echipe de montatori prin toată lumea. Tutorialele lui le puteți vedea aici:

https://www.youtube.com/channel/UCSxah_KgN9kHkVKpX0rSRvg

Pentru 2 săptămâni e în țară iar împreună încercăm să vedem cât de repede putem monta 2 case deodată!

Vă așteptăm la înșurubat, montat, poziționat, trasat, tăiat (sperăm să nu…) și tot ce ține de montajul unor structuri de case pasive pe CLT.”

Puneți mâna și dați join!
Dacă nu vreți sau nu puteți să vă deplasați, aveti LIVE CAM de pe șantier pe homepage www.casacusoare.ro.

Sursă foto: Inginerie Creativă

(Visited 2,221 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.